Rolstoel. Wat is jouw mening?

Redactie

De eerste gedachte bij MS is soms nog dat je dan ooit in een rolstoel terecht komt. Ooit. En dat is het vervelende van MS... We weten het niet zeker. Wat vind jij van de stelling we vandaag delen? Vind jij de gedacht ook eng?

Rolstoel. Wat is jouw mening?

De eerste gedachte bij MS is soms nog dat je dan ooit in een rolstoel terecht komt. Ooit. En dat is het vervelende van MS... We weten het niet zeker. Wat vind jij van de stelling we vandaag delen? Vind jij de gedacht ook eng?

Hoe denk jij over onderstaande stelling?

Ik vind de gedachte eng dat ik ooit in een rolstoel terecht zou kunnen komen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lies schreef:

  Na 11 jaar ms ben ik helaas rolstoel ‘ afhankelijk ‘ geworden. Ik vond het in het begin verschrikkelijk om niet meer te kunnen lopen, maar nu heb ik mijn haat-liefde verhouding met mijn stoel omgezet in iets positiefs. Door mijn rolstoel blijf ik zelfstandig, kan ik gaan en staan waar ik wil.
  Gelukkig zijn mijn armen nog sterk en kan ik met mijn linkeroog goed kijken, ik heb de wereld nog aan mijn voeten liggen, na 8 jaar rolstoelgebonden…
  Er is nog zoveel moois om voor te knokken

 • Ingrid schreef:

  Natuurlijk hoop ik dat die rolstoel er niet van hoeft te komen. Maar hier wil ik vooral iets anders opmerken. Ik heb geleerd heb dat ik geen energie stop in zorgen over waar ik niets aan kan doen. En dat scheelt veel stress.

 • Lisa schreef:

  Ik heb al 5 keer een rolstoel nodig gehad omdat ik niet meer kon lopen.
  Maar er ook steeds weer uit gekomen door heel veel geduld en revalidatie !
  Ik zie het als een hulpmiddel dat me helpt als mijn benen niet meer goed werken, zodat ik wel dingen kan blijven ondernemen.
  Zelfs nu ik wel kan lopen gebruik ik hem zo nu en dan voor een dagje weg. Want lange afstanden is nog steeds lastig.

 • Frieda schreef:

  Rare bewoording vind ik dat altijd ‘in een rolstoel terechtkomen’. Alsof je er een keer ingesmeten wordt en nooit meer uitkomt. Zo passief, en weinig genuanceerd. Een rolstoel nodig hebben, een rolstoel gebruiken, slecht kunnen lopen. Een rolstoel is een hulpmiddel, toch? Niet kunnen lopen en géén rolstoel gebruiken, dát is pas onhandig.

  Gelukkig loop ik nog prima. Daar ben ik heel blij mee, maar er zijn dingen die ik enger vind dan slecht kunnen lopen. Nog veel slechter kunnen zien bijvoorbeeld, of m’n handen slecht kunnen gebruiken.

 • Wilma Willemsen schreef:

  Toen ik in 2011 de diagnose MS kreeg, dacht ik niet meteen aan een rolstoel.
  Ik ging medicatie gebruiken, revalideren, EVO aanmeten.
  Sinds 2015 toch rolstoelafhankelijk.

 • Een depressie? Ik?

  Na onze oproep om verhalen te delen over depressie en om hier vooral niet te lang zelf mee rond te lopen, druppelden de verhalen binnen. De lading van de verhalen mag ... › Lees meer

  Verhaal van een moeder

  De moeder van één van onze schrijfsters stuurde ons onderstaand verhaal. Een verhaal waarin zij als moeder beschrijft hoe zij in de mallemolen terecht komt van UWV, Ge... › Lees meer