Ik moet leren!

Maaike Bakker

MS & Acceptatie

Gepubliceerd: 17 juli 2017

Een nieuw verhaal van Maaike. Een verhaal over het leren leven met MS. Over depressies inclusief suïcidale gedachtes. En wat er gebeurt er dan met je? Hoe ga je hiermee om? Hoe sterk sta je dan in je eigen schoenen? Maaike schreef erover...

Ik moet leren!

Ik moet leren dat MS bij mijn leven hoort. Ik volg nu bijna 3 maanden een revalidatie traject. Mijn maatschappelijk werker heeft vorige week mijn ogen geopend of beter gezegd; mijn eigen hoofd had dat al gedaan en ik viel bij hem door de mand.

Of accepteren dat de MS erbij hoort en ik slechte dagen mag hebben.

In 2010 ben ik in een depressie geraakt met suïcidale gedachtes. Dit was volledig onder controle, maar popte in ene weer even boven. Waar ik mij - figuurlijk - dood van schrok.

In gesprek met de therapeuten, zie ik dat ik voor een keuze sta. Of doorgaan zoals ik doe, of accepteren dat de MS erbij hoort en ik slechte dagen mag hebben. Dat ik in mag storten na een uurtje winkelen. En bovenal dat het oké is als ik geen 32 uur meer kan werken.

Ik was aan het opbouwen op mijn werk en zat op de 15 uur na een half jaar. Nu wordt mijn contract niet verlengd (economische redenen 🙄). Werk heeft bij mij altijd op nummer één gestaan, maar het wordt tijd dat ik zelf op nummer één kom te staan, en de rust die ik nodig heb op de juiste manier ga vinden.

Stap één is gezet! Het inzien!
De rest volgt en heeft zijn tijd nodig...

Voor iedereen; Vecht voor jezelf, je bent de enige die het kan doen! 💋

Liefs Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Toos schreef:

  Je bent een kanjer. Zeker wat jullie tweetjes de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Het is goed om te horen dat je nu jezelf op de eerste plaats zet en neem elke dag zoals hij komt. Liefs en heel veel sterkte en kracht
  Toos

 • Dorothee schreef:

  Sterkte! Ik weet hoe het is als je werk het belangrijkst is dus ik kan me voorstellen dat deze nieuwe fase supermoeilijk is.
  Keep your head up!

 • Graven, graven en nog eens graven

  Niek Heizenberg

  Iets waar ik maar moeilijk aan kan wennen, of zelfs maarmee om kan gaan bij MS, is die fucking vermoeidheid. Je slaapt zoveel uurtjes als je maar kan, maar wordt altij... › Lees meer

  Leven in Fases

  Anne

  Anne schrijft ons als partner van... eigenlijk een gekke benaming 'partner van'... dat vindt Anne zelf ook. Zij beschrijft de MS van haar partner als leven in Fases. F... › Lees meer