IK, MIJN HOND EN MS (het leefstijlhuis)

Sandy Krijnen

Leeftijd: 47

Dit is de titel van het boek dat ik heb geschreven. Mijn naam is Sandy Krijnen, ik ben 47 jaar en heb sinds 2009 de diagnose MS. De komende tijd vertel ik over het ontstaan van het boek dat op zaterdag 5 oktober gelanceerd zal worden.

IK, MIJN HOND EN MS (het leefstijlhuis)

Dit is de titel van het boek dat ik heb geschreven. Mijn naam is Sandy Krijnen, ik ben 47 jaar en heb sinds 2009 de diagnose MS. De komende tijd vertel ik over het ontstaan van het boek dat op zaterdag 5 oktober gelanceerd zal worden.

Mijn huis heeft inmiddels een naam gekregen: “Het Leefstijlhuis”. Het is een huis waar iedereen in kan wonen. Gezonde mensen krijgen met behulp van het Leefstijlhuis inzicht in de keuzes die gemaakt kunnen worden in het kader van vitaliteit en preventie. Mensen met een chronische aandoening kunnen het Leefstijlhuis gebruiken om inzicht te krijgen in de keuzes die gemaakt kunnen worden in het belang van herstel en kwaliteit van leven. Het huis richt zich dus niet alleen op mensen met MS.

Ik heb de regie.

Inmiddels staat er een stevig huis, met een fundering, een dak en daartussen 6 pijlers.

De fundering is de mindset, het dak is de leefstijl waarvoor gekozen wordt. Onder dit dak vind je aandacht en bewustzijn. Met aandacht en vanuit bewustzijn worden de volgende pijlers aangestuurd: Voeding, beweging, stress, gezondheidszorg, omgeving en communicatie.

Het Leefstijlhuis dus. Ik moet zeggen, het is hard werken om vanuit aandacht en bewustzijn de afzonderlijke pijlers aan te sturen. Maar nu ik mij veel meer bewust ben van de keuzes die ik dagelijks maak in het kader van gezondheid, ziekte en herstel, ben ik gericht bezig met het onderhouden en schoonhouden van mijn huis/ mijn lichaam.

Ik heb de regie. Het leefstijlhuis staat beschreven in het boek; Ik, mijn hond en MS.

De fundering, het dak en de pijlers worden uitgewerkt aan de hand van wetenschappelijke literatuur in combinatie met mijn eigen ervaringen en anekdotes.

Volgende week verder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Monique van Bentum schreef:

  Wauwwww precies dit!!!
  Bedankt voor zover, ben heel benieuwd hoe het verder gaat.
  Vol verwachting klopt mijn hart..

 • Mijn diagnose in Spanje

  Karolien kreeg haar MS diagnose nu in de zomer 3 jaar geleden. Ze woont al 18 jaar in Madrid, Spanje. Op een dag door zich te ontharen onder haar armen (sorry als het ... › Lees meer

  Wat de MS mij leert…

  We zeggen vaak; van fouten leert men. Maar zou je ook van de MS kunnen leren? Paula heeft er een verhaal over geschreven. En wij vragen ons af of jullie dit ook zo erv... › Lees meer