Verhalen

Op Platform MS vind je elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw persoonlijk ervaringsverhaal van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Het zijn de meest uiteenlopende verhalen, allemaal persoonlijk verteld. Je kunt de verhalen lezen en beluisteren op onze site.

De verhalen kunnen je helpen, informeren, steunen, vertrouwen en hoop geven tijdens de diagnose... Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Wat als?

Isabelle Hoppener


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 1 juni 2020

“Wat als?”

Na zes dagen kan Isabelle haar hand nog steeds niet bewegen. Nou ja, ze kan hem wel bewegen, maar niet zoals ze dat zou willen. En dus is ze in haar beleving zwaar gehandicapt. Met haar hypermobiele vingers kan ze normaal alle kanten op. Nu moet ze het doen met een karige 180° van de vingers en een slap duimpje dat voor haar gevoel maar wat doet. Ze is gewoon te ongeduldig. Want ze probeert haar hand uit alle macht alle oefeningen uit het na de operatie meegeleverde foldertje te laten doen.

Lees meer

Mijn weg is dan misschien wel anders…

Amber van Gestel


MS & WereldMSDag


Gepubliceerd: 30 mei 2020

“Mijn weg is dan misschien wel anders…”

De Belgische Amber van Gestel trapt vandaag ‘onze’ Wereld MS Dag af met haar verhaal. Een verhaal over accepteren, over verzwijgen, over (over)leven, over wat als en vooral over hoe Amber zichzelf heeft ontwikkelt tot de vrouw die zij nu is. Over haar weg. Wandel je mee?

Lees meer

MS versus assistentie op het vliegveld

Jessie Ace


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 29 mei 2020

“MS versus assistentie op het vliegveld”

Na onze laatste vakantie naar Nashville, Tennessee, moest Jessie iets doen. Namelijk: Hoe ze door het vliegveld navigeert. Ze kon namelijk deze vakantie niet weer ziek zijn. Niet zoals de laatste keer. Totdat ze het op een MS groep op sociale media tegenkwam. Ze had nog nooit gehoord van “vliegveld assistentie”.

Lees meer

Papa Draak wordt niet meer beter

Sascha Groen


MS & Zorgen


Gepubliceerd: 27 mei 2020

“Papa Draak wordt niet meer beter”

Sascha Groen is moeder van twee kinderen en getrouwd met Anjo, die op 35-jarige leeftijd de diagnose PSMA/ALS kreeg, met de levensverwachting van 3 tot 5 jaar. Ze waren net een beetje aan het idee gewend, voor zover mogelijk, toen ook zij uitvalsverschijnselen kreeg. Anderhalf jaar na Anjo’s diagnose, kreeg Sascha er zelf één: RR MS.
‘Een huis vol afkortingen, maar ook met doorzetters en omdenkers!’

Lees meer

Geen gewone maandagmorgen

Ellen Danenberg


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 25 mei 2020

“Geen gewone maandagmorgen”

Het is maandagmorgen 1 maart 2010. Voor een ieder ander een gewone maandagmorgen. Voor een ieder ander die hier ook over de A9 gaat. Voor een ieder ander die ook gewoon naar zijn werk gaat. Niet voor Ellen. Het is geen gewone maandagmorgen. Met haar auto rijdt ze richting haar werk. Alsof het vandaag zo hoort te zijn, is het druiliger weer. Van dat weer waar je zo neerslachtig van wordt. Waarvan je geen zin krijgt om lekker naar buiten te gaan. Het lijkt alsof het zo moet zijn. Voor haar in ieder geval. Maar goed, met zijn allen gaan we gewoon naar ons werk toe.

Lees meer

Angst

Saskia Saunier


MS & Klachten


Gepubliceerd: 22 mei 2020

“Angst”

Na een dag werken zit Saskia ’s avonds rustig een boek te lezen. Ze heeft hem bijna uit als haar ogen opeens vreemd beginnen te doen. Ze ziet glinsteringen en kan lastig verder lezen. Ze dwingt haarzelf om het boek uit te lezen, maar ze krijgt steeds meer last van sterretjes en andere vreemde dingetjes in haar gezichtsveld. Haar arm voelt ook vreemd aan, ze voelt een soort tintelingen. Langzaam aan wordt ze ongeruster en ongeruster. Wat is dit, wat gebeurt er met me?

Lees meer

“Niemand die mij helpt ook!”

Mia


MS & Zorg


Gepubliceerd: 20 mei 2020

““Niemand die mij helpt ook!””

Een verhaal van Mia, partner van. Haar verhaal lees ik op 14 april in een van de besloten Facebook groepen. Haar verhaal raakt mij zo enorm, dat ik Mia heb gevraagd of ik haar verhaal mag delen. Een paar weken later geeft ze aan dat ik haar verhaal mag delen. Als ze het zelf terug leest, vindt ze het toch ook wel lastig…

Lees meer

Corona en quarantaine

Ilona


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 18 mei 2020

“Corona en quarantaine”

Nou dan toch ook maar een blogje over het virus. Ja wat moet je ervan zeggen?!?. Van het coronavirus heeft ze dus (nog) geen last, gelukkig. Ze zit braaf thuis in soort van zelf Quarantaine. Maar zo af en toe, zeker met een vierjarige in huis moet ze er gewoon even uit. Maar ja hoe leg je dit alles aan de kleine uit? Ja tuurlijk: er zijn boekjes, er zijn filmpjes, je kan het 10 keer uitleggen…

Lees meer