Verhalen

Alle ervaringsverhalen zijn persoonlijke ervaringen van én over mensen met Multiple Sclerose (MS). Wil jij ook graag jouw ervaringen delen? Laat het ons weten via onze contactpagina.

Triggers en Treffers en wat ik weet

Angela Snijder


MS & Klachten


Gepubliceerd: 3 april 2020

“Triggers en Treffers en wat ik weet”

Tja triggers…daar heb ik heel lang over na gedacht, wat heeft het getriggerd… Ik ben in verhalen van anderen af en toe opzoek naar wat heeft die schub nou veroorzaakt. Mijn 1e schub is geweest tijdens de verbouwing bij mijn vriendin thuis, een paar dagen voor mijn nekpijn, zal dat de trigger zijn geweest of heeft het er gewoon al gezeten?!

Lees meer

Het 5e wonder

Sheila


MS & Medicatie


Gepubliceerd: 1 april 2020

“Het 5e wonder”

Vorige week hebben we het inleidende verhaal van Sheila kunnen lezen. Vandaag gaat haar verhaal verder over haar medicatie en de zwangerschap van haar onverwachte 5e kind. Het was niet alleen onverwachts maar ook de gehele zwangerschap en na haar geboorte liep het allemaal niet echt soepel.

Lees meer

Frustratie om de gehandicaptenparkeerkaart

Heleen


MS & Bewegen


Gepubliceerd: 30 maart 2020

“Frustratie om de gehandicaptenparkeerkaart”

Onder de collega-rolstoelers zijn er vast mensen die behoefte hebben aan een gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers. Dan zijn er vast mensen die met veel ellende en frustratie met hun gemeente op de vuist zijn. Nou, ik ook.

Lees meer

Meditatie in Thailand

Inge


MS & Mindset


Gepubliceerd: 27 maart 2020

“Meditatie in Thailand”

Cultivating Self-Love, Awakening Inner Peace.. Wat dat dus in hield ging ik met de jaarwisseling ervaren. Het sprak mij aan op dat moment dus ik had mij hiervoor opgegeven. Het vond plaats in een Ashram in Thailand, Chang Mai (dat is voor mij niet zo heel ver van waar ik nu woon). Dus een vlucht geboekt, 1 dag voor het allemaal zou beginnen, was ik daar, om te acclimatiseren.

Lees meer

Het begin van mijn leven met MS

Sheila


MS & Diagnose


Gepubliceerd: 25 maart 2020

“Het begin van mijn leven met MS”

Al tijden wil ik een verhaal schrijven voor platform MS. Ik heb zoveel meegemaakt dat ik ondertussen met pas mijn 34 jaartjes jong ook wel genoeg te melden heb. Maar nu was er een oproep voor ouders met MS of de kinderen daarvan. Dat sprak me meteen aan als moeder van niet 1, 2, 3, 4, nee ik ben moeder van maar liefst 5 kinderen.

Lees meer

Nieuwe werkelijkheid

Catharina


MS & Coronavirus / COVID-19


Gepubliceerd: 24 maart 2020

“Nieuwe werkelijkheid”

We zitten nu ‘gevangen’ in een rare en rommelige situatie. Het is ook een tijd die verbindt, er ontstaan fantastische initiatieven en mensen doen lieve dingen voor elkaar, letten op elkaar en staan voor elkaar klaar. Daar kan ik heel erg blij van worden.
Een nieuw verhaal van Catharina. Over deze nieuwe werkelijkheid.

Lees meer

Samen komen we hier sterker uit!

Wim van Hecke


MS & Zorg


Gepubliceerd: 24 maart 2020

“Samen komen we hier sterker uit!”

Het coronavirus bepaalt ons leven. Gaat de afspraak met jouw neuroloog door? Ben jij op de hoogte van alle gemaakte MRI scans? Kan je bepaalde medicatie gebruiken? Vragen waar je mogelijk mee zit. En waar je graag antwoord op wilt. Wim van Hecke schrijft over het beschikbaar maken van icompanion.MS. Mede omdat veel MS’ers momenteel gedwongen thuis zitten.

Lees meer

De ontdekking en ontkenning van het MonSter

Isabelle Hoppener


MS & Acceptatie


Gepubliceerd: 23 maart 2020

“De ontdekking en ontkenning van het MonSter”

Haar naam is (Isa)Belle en ze heeft MS. Die diagnose heeft ze inmiddels ruim 10 jaar. Maar het monster schuilt al veel langer in haar. Als ze terug denkt aan haar ‘wilde’ puber- en studententijd kan ze niet anders dan tot de conclusie komen dat het MonSter toen al bezig was een lekker plekje te vinden binnen in haar. Ze was altijd degene die als eerste afhaakte op een feestje, die echt zijn bed in moest en ook altijd degene die het langste moest herstellen van een avondje gezellig doorhalen.

Lees meer