Een bedankje van Hilma

Hilma Kroeze

We vroegen aan jullie of er mensen zijn die jullie willen bedanken. Vooral in deze koude, donkere periode is een extra bedankje geen overbodige luxe en juist een teken van liefde! We kregen onder andere een bericht van Hilma. Wij kennen haar van de besloten Facebook groep 'MS, so what'. En Hilma wilt graag enkele mensen bedanken...

Een bedankje van Hilma

We vroegen aan jullie of er mensen zijn die jullie willen bedanken. Vooral in deze koude, donkere periode is een extra bedankje geen overbodige luxe en juist een teken van liefde! We kregen onder andere een bericht van Hilma. Wij kennen haar van de besloten Facebook groep 'MS, so what'. En Hilma wilt graag enkele mensen bedanken...

Iemand bedanken, dat is niet zo moeilijk om te verzinnen voor mij... Na vele pogingen om mijn huwelijk te laten slagen heb ik in oktober dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt. Het was op... Zo lang gevochten om er nog iets van te maken , vooral voor onze 3 prachtige kinderen, maar het ging gewoon niet meer. Ik was doodongelukkig...

Jullie maken mijn leven zo veel leuker, dankjewel daarvoor!!! Ik vind jullie allemaal te gek!

En nu? Opluchting vooral, maar ook wel een beetje gespannen. Hoe nu verder? Hoe zit mijn toekomst er uit? Red ik het wel alleen, zal mijn MS zich nog een tijd koest houden?

Tot nu toe mag ik absoluut niet klagen. Deze maand is het 12.5 jaar geleden dat ik de diagnose te horen kreeg. Na een aantal schubs in de eerste jaren waarvan ik allemaal volledig ben hersteld, verloopt de ziekte mild. April 2009 was mijn laatste schub waarvoor ik een prednisolonkuur heb gekregen. In augustus van dat jaar ben ik naar België geweest voor een CCSVI behandeling (het openen van verstopte halsaders). Dit is een behandeling die veel stof deed opwaaien destijds.

Heeft het gewerkt? Wie zal het zeggen. Na de behandeling heb ik geen schub meer gehad en heb ik nog steeds geen blijvende klachten. Mijn enige klacht die in al die jaren blijft is de vermoeidheid, maar hiervoor neem ik sinds 1.5 jaar Fampyra en dat helpt me een heel stuk! Alleen waren er op de MRI 2 jaar geleden toch nieuwe leasies bijgekomen en daarom gebruik ik nu een remmer (Tecfidera).

Maar ook de minder leuke dingen in het leven komen op tafel, alles is bespreekbaar in de groep.

MS heeft me tot nu toe eigenlijk veel goeds gebracht. Natuurlijk is het een rotziekte, zoveel onzekerheid want je weet nooit wanneer het weer toeslaat. Maar door deze ziekte heb ik wel een stel fantastische lieve vrienden gekregen! Ontmoet via de Facebook pagina MS SO WHAT?!

In een korte tijd zijn een aantal van ons zo close geworden, onvoorstelbaar! We hebben dagelijks heel veel contact via Facebook en proberen elkaar iedere maand te zien. En ik kijk elke keer weer uit naar de knuffels die gegeven worden en de grootste lol die we met elkaar hebben. Maar ook de minder leuke dingen in het leven komen op tafel, alles is bespreekbaar in de groep.

Ik heb er eigenlijk een familie bij en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor!

Ook haal ik dagelijks veel plezier uit het contact op the Jubox, een ontzettend leuke pagina waar veel muziek wordt gepost en waar ook vaak bijzonder leuke discussies ontstaan. Ik heb er eigenlijk een familie bij en daar ben ik zo ontzettend dankbaar voor! Dankzij hun wordt deze toch wel heftige periode een heel stuk makkelijker!

Daarom een speciaal bedankje vooral voor de schatten van mensen in de ‘borrel-koffieclub’ en the jubox. Jullie maken mijn leven zo veel leuker, dankjewel daarvoor!!! Ik vind jullie allemaal te gek! Op naar een nieuw spannend jaar met veel meetings😊

Heel veel liefs en knuffels van Hilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De magische Mont Ventoux

Vorige week deelde zij haar leven een week lang op onze Instagram. Daarnaast schreef zij een verhaal over haar deelname aan Klimmen tegen MS. Een prachtig, emotioneel ... › Lees meer

The Silver Lining – Leven met MS

Via onze partner MS Vereniging Nederland komen wij in contact met Alexander van Waes. Een Belg welke sinds vier jaar de diagnose MS heeft. In het dagelijkse leven was ... › Lees meer