Dokter, ik ben zo moe…

Hoe zijn jouw ervaringen met jouw huisarts? Had hij/zij een luisterend oor? Begreep jouw huisarts jouw klachten? Bij Marion liep het helemaal anders en heeft zij haar huisarts uiteindelijk geconfronteerd met de diagnose MS. Er volgde een antwoord waar wij zelfs angstig van werden…

Hij kon alleen maar zeggen dat de diagnose MS tegenwoordig door de komst van de MRI erg snel geconstateerd wordt en het daarmee in zijn optiek een “modediagnose” is…

Ik ben geen type dat voor het minste geringste naar de dokter gaat. Als het na een week nog niet over is, dan ga ik eens in mijn agenda kijken of ik heel misschien eens de dokter moet bellen. Wat ook vaak niet lukte, domweg omdat je alleen de assistente aan de lijn krijgt voor 10.00 uur ’s morgens en ik dan vaak nog in een diepe slaap lag.

Bovendien dacht ik ook dat ik het ook een beetje over mezelf afriep. Twee jonge kinderen, fysiek zwaar beroep en een behoorlijk intensieve hobby (zangeres in een coverband), de zorg voor mijn ouders die beiden chronisch ziek waren, en een echtgenoot die zich niet heel veel met het huishouden bemoeide, waardoor ik gewoon alles en dus teveel, op mijn schouder nam.

Ik hoefde me niet meer schuldig te voelen als ik weer eens op de bank lag te slapen.

Je doet het zélf, niet zeuren, misschien heb ik gewoon een lange (heel lange) vakantie nodig. Tot ik toch wel écht wéér een hele lange tijd moe was, én ik had genoeg klachten “opgespaard” dus moest ik mijn moed verzamelen om de dokter te bellen. Deze dokter, die mij al eens eerder weg stuurde met: “Ja hoor eens, je doet gewoon teveel” en “Dat is het leven”… (????) Maar dit keer had ik echt wel hele vage klachten. Ik voelde mijn voeten niet meer.

De bal is gaan rollen en binnen zes weken en verergerde klachten, kwam de diagnose MS. Dat is heftig maar het was ook een opluchting. Ik hoefde me niet meer schuldig te voelen als ik weer eens op de bank lag te slapen.

Ik heb meteen een andere huisarts gezocht!

En mijn huisarts? Ach, ik ging er langs om te vertellen dat ik dus écht wel moe was, abnormaal moe. En dat ik dus niet zomaar zat te klagen.

Hij kon alleen maar zeggen dat de diagnose MS tegenwoordig door de komst van de MRI erg snel geconstateert wordt en het daarmee in zijn optiek een “modediagnose” is. (??? WTF ???). Ik heb meteen een andere huisarts gezocht!

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

  1. Ja… al blijft het toch nog steeds door mn hoofd spoken, stel ik me niet aan?
    Zal ik nog even wachten? Ik heb gelukkig meer aan mijn MS verpleegkundige. Zij weet precies wanneer het foute boel is of dat we even een weekje kunnen wachten.

  2. Heb je goed gedaan Marion. Ik zelf (ook Marion) heb ook MS. Vind het ook niet leuk om te lezen wat jouw huisarts daar zo zegt. Je moet wel een fijn gevoel hebben bij je arts en als dat niet zo is moet je echt op zoek naar een andere. Want je zult de huisarts wel vaker nodig gaan hebben. Heel veel Sterkte !!!!!!

  3. Dag Marion,
    Ik heb er bijna geen woorden voor dat je (ex)huisarts MS een modediagnose durft te noemen.
    In ieder geval geen beschaafde woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactie gegevens worden verwerkt.