Blaasproblemen sterk verminderd

Liesbeth van der Most

MS & blaasproblemen

Gepubliceerd: 25 oktober 2019

Blaas problemen komen vaak voor bij MS-patiënten. Zo ook bij Liesbeth. Zij schrijft ons haar verhaal over haar ervaring ermee en haar oplossing welke werkt.

Blaasproblemen sterk verminderd

Zoals zoveel MSers heb ik ook last van blaas problemen. Soms verloor ik een paar druppeltjes urine maar het was nog niet heel erg. Toch ben ik op aanraden van de neuroloog naar de uroloog gegaan en deze ontdekte dat ik een hele grote blaas heb en dat de communicatie tussen hersenen en blaas niet goed verloopt.

Het klinkt simpel, maar ik kreeg het niet gedaan

Dit kwam hij te weten door een onderzoek waarbij hij via een katheter mijn blaas vulde en die ik vervolgens zelf moest legen. Dit klinkt heel simpel maar daar kwam de aap uit de mouw dat kreeg ik niet gedaan. Dus moest hij ook weer via de katheter geleerd worden.

Het urine verlies kwam dus omdat mijn blaas heel vol zat en die alleen geleegd kon worden als hij dus overliep. Als de aandrang er was dan moest ik ook gelijk gaan anders ging het mis. Maar dat wist ik al. De uroloog heeft toen silodisina voorgeschreven. Een medicijn dat normaal gesproken wordt voorgeschreven bij mannen met een grotere prostaat.

Deze regelt de communicatie nu gelukkig. Het is geen wondermiddel want als ik moet dan moet ik nog wel maar ik hoef niet meer te rennen om op tijd te zijn. Ook de druppels zijn verleden tijd. Dus gelukkig werkt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MS en slapen

Karin van Rooijen

Karin is 28 jaar oud en wilt ons graag weer wat vertellen over een nieuw onderwerp. Eerder schreef ze een stuk over MS en sport. En een stuk over MS en voeding. In dit... › Lees meer

Eén jaar MS. Een verhaal van Britt.

Britt van Wersch

Vandaag delen wij het verhaal van Britt. Vorig jaar kreeg zij de diagnose en vandaag deelt zij haar terugblik. Een terugblik op de diagnose. Een terugblik op haar schu... › Lees meer